İGİAD : “Yaptığımız işlerle ses getirdik”



İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD), 2012 yılı ikinci altı aylık değerlendirme toplantısını önceki gün Hotel Angelacoma'da düzenledi. Toplantıda İTSO seçimlerini değerlendiren İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, gençlere en fazla kim yer verirse gönüllerinin onlardan yana olacağını belirtti.
İNEGÖL’ÜN GELECEĞİ İLE İLGİLİ PROJELER SUNDUK

Önceki gün saat 19.30'da düzenlenen ve İGİAD yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, yemeğin ardından bir açıklama yapan İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, "İGİAD olarak 2012 yılı ilk altı ay içinde yaptığımız faaliyetlerimizi daha önce paylaşmıştık. 2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden bazılar şunlardır; Milletvekilimiz sayın Hüseyin Şahin Temmuz ayı içinde derneğimizi ziyaret ederek, yerel ve ülke gündemi üzerine değerlendirmeler yapmıştır. Yeni görevlerine başlayan Başsavcımızı ve Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettik. Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz iftarımıza tüm üyelerimiz, İnegöl protokolümüz ile birlikte İnegöl dışından da dernek başkanlarımız katılmıştır. Sayın eski Bakanımız Ahmet Türkel’in iftar duası da sinevizyon eşliğinde sunulmuştur. İftarımıza katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili sayın İlhan Parseker de yaptığı konuşmasında İGİAD’ın faaliyetlerini Ankara’dan takip ettiğini belirterek, başarılar dilemiştir. Ağustos ayında İnegöl Kent Konseyi içinde oluşturulan ‘Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma Çalışma Grubu’ içinde yer aldık. Tam gün süren çalıştay ile İnegöl’ün geleceğine dair proje çalışmaları yaptık. Derneğimizi ziyaret eden İl olma Platformu ile İnegöl’ün il ya da özel statülü ilçe olması konusundaki fikirlerimizi paylaştık. Kaymakamlık tarafından organize edilen danışma kurulu toplantısına iştirak ettik" dedi. gaziantep escort

İŞLETME FAKÜLTEMİZE KÜTÜPHANE YAPTIRACAĞIZ

Dernek yönetim kurulu tarafından, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesine ‘Kütüphane’ yaptırma karar aldıklarını belirten Bayraktar, "İlerleyen günlerde inşallah inşaatına başlayacağız. Ekonomi Bakanlığına yaptığımız ve onaylanan URGE kümelenme projesinin ilk desteğinden faydalandık. Dünyaca ünlü Yalın Enstitüye, 8 mobilya firmamızda ihtiyaç analizi yaptırdık. Sonuç raporu toplantısını, Yalın Enstitü ve Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile Bursa’da gerçekleştirdik. Yaptığımız faaliyetlerin etkisiyle Türkiye’nin en büyük işveren konfederasyonu olan TURKONFED’ten katılım teklifi aldık. Yönetim kurulu toplantılarına iştirak ettik. İGİAD Başkan vekilimiz Yusuf Şehitoğlu ve Umut Ortakçı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Bursa İcra Kuruluna seçildi. Üyelerimizden Müfide Karaduman TOBB Kadın Girişimciler Bursa İcra Kurulu Başkan Yardımcılığına seçilmiştir. Ulusal ekonomi gazetesi olan Dünya gazetesinin süper ilçeler ekine ilan verdik. Tüm Türkiye’de dağıtımı gerçekleşti. 2012 yılı içinde 17 arkadaşımızı üyeliğe kabul ettik. Sonuç olarak, İGİAD 2012 Temmuz-Aralık döneminde yaptığı işlerle ses getirmiş ve marka değerini daha yukarılara taşımıştır. 2013'de hizmet yılımız olarak devam edecek ve 2013 için dernek hedefimiz kurumsallık, üye ilişkileri ve büyüme olacaktır. Beklentimiz, çalışan üreten ve kazanan Türkiye'dir. 2013 yılının tüm memleketimize hayırlar getirmesini dileriz" diye konuştu. film izle

HASTA VE YAŞLI BAKIM LİSESİ AÇILMASINI ÖNERDİK

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda hangi bölümlerin yer almasıyla ilgili bir öneri talebinde bulunulduğunu ifade eden Bayraktar, "Türkiye'de ilk ve örnek olması için ‘Hasta ve Yaşlı Bakım Lisesi’ önerisinde bulunduk. Bunu yanı sıra Makine, Mobilya Tasarım, Biomedikal ve Tarım Lisesi önerilerinde bulunduk" dedi.

GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN İTSO YÖNETİMİNDE YER ALMASINI İSTİYORUZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçimleriyle ilgili değerlendirme yapan Bahadır Bayraktar, "Bugüne kadar dernek olarak sadece Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi seçimlerde taraf olduğunu açıkladı. Onun haricinde herhangi bir işadamı derneği seçimle ilgili bir açıklamada bulunmadı. Bizimle istişare etmek için derneğimizi sadece Metin Anıl ziyaret etti ve 'Ben gençlere yer vermek istiyorum' dedi. Biz herhangi bir tarafı işaret etmedik. Bizim bir çizgimiz var. Genç arkadaşlarımıza en fazla kim yer verirse, gönlümüz ondan yanadır. Daha fazla genç arkadaşımızın İTSO'da yer almasını istiyoruz. İGİAD üyelerinin yer alması bizim için ayrı bir mutluluk olur. Gençlere yer verilsin. İnegöl'ün ihtiyacı bu. İTSO Başkanlığında önemli olan şahıslar değil kriterlerdir. Öncelikle hangi kritere göre seçilmesi gerektiği belirlenmelidir. İsimlere göre değil. Öncelikle gönüllülüklerini ispatlamaları gerekiyor. İşadamları derneklerinde veya kamu için kar amacı gütmeden çalışmış olması gerekir. Ben kamu için, İnegöl için çalışacağım demeli. Öncelikle kamuoyunda adayın kriterlerinin konulması gerekiyor ve o kriterler üzerinden seçim yapılmalı" şeklinde konuştu.


Haber okunma sayısı: 3541

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.




BURSA
  • DOLAR
    TL
  • EURO
    TL
  • BİST
  • ALTIN
    TL
  • Listelenecek kayıt bulunamadı

  • Listelenecek kayıt bulunamadı

  • Listelenecek kayıt bulunamadı